Welkom bij het carnaval van de harlekijn.

Een nieuwsbrief met (zeer) korte verhalen over jou en mij: aanmodderende paljassen.

Ik ben Ewout,

voor mijn twaalfde verjaardag kreeg ik een boek over de schilder Joan Miró. Op dagen dat verhalen over koopkracht, energie, asiel, stikstof, klimaat, oorlog mijn zicht beperken, grijp ik naar het verkreukte blauwe boek en blader naar het schilderij op pagina 40: “Het carnaval van de harlekijn”.

Het schilderij verbeeldt een kleurrijke kamer waarin bizarre fantasiewezens feest vieren op de muziek van een mechanische gitarist. Het is een surrealistisch explosie van ondefinieerbare karakters, vormen en kleuren. Een vogel met blauwe vleugels uit een ei, een vliegende vis, een ladder met een groot oor: kijk je vluchtig dan lijken ze lukraak bij elkaar geplaatst. Kijk je langer dan besef je dat alles er moet zijn.

In mijn vrolijke (zeer) korte verhalen neem ik je mee naar de “kamers” waar ik, soms bewust, vaker toevallig, kom. En het bizarre is: jij bent er ook. We zijn allemaal harlekijnen op hetzelfde carnaval.

Zo schreef ik afgelopen jaar over mijn emoji-dyslexie, mannen op een step, vakantiehuis met twee geiten en een onverwachte condoleance.

Ik schrijf onregelmatig regelmatig

Ik deel sinds 2022 op onregelmatige basis (zeer) korte verhalen met de volgers van mijn nieuwsbrief. In april 2023 heb ik alles naar Substack verhuisd. Ook de ultrakorte verhalen die ik op Mastodon plaats, en mijn maandelijkse column voor het Zeistermagazine zijn nu hier te vinden.

Voordelen van mijn nieuwsbrief

  • Intiem: slechts 100 lezers gingen je voor;

  • Exclusief: dikwijls een fonkelnieuw Zeer Kort Verhaal;

  • Gezond: lezen vermindert stress, zorgt voor betere nachtrust en ontwikkelt je empathie.

Liefs, Ewout

Reacties

“Hahaha wat een einde, goed verhaal weer!”

“Weer een top ZKV!”

“Leuk tram verhaal. Ben er zelf bestuurder. Weer niet of dit in mijn tram is gebeurd.”

“Gewèldig weer, hoe kom je erop?”

“Ik heb weer genoten van je ‘geitenwollensokken’ verhaal. Geeft niks hoor.”

“Waar kan ik mij uitschrijven?”

Hoe er in de jaren 80 tegen mijn werk werd aangekeken
Hoe er in de jaren 80 tegen mijn werk werd aangekeken